У Краматорську за програмою «єВідновлення» нарахували понад 175 мільйонів компенсацій

У Краматорську за програмою «єВідновлення» нарахували понад 175 мільйонів компенсацій

Інфографіка
Укрінформ
У Краматорську Донецької області за програмою «єВідновлення» схвалили виплату компенсацій на понад 175 млн грн: за пошкоджене житло - понад 128,4 млн грн, за зруйноване – понад 46,7 млн грн.

Про це повідомила Краматорська міська рада у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Понад 175 мільйонів гривень отримають мешканці Краматорська за програмою єВідновлення. Допомогу від держави можуть отримати власники як пошкодженого, так і повністю зруйнованого житла», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що краматорці, чиє житло пошкоджене, продовжують подавати відповідні заяви. Прийнято позитивних рішень по 1501 заяві на загальну суму — 128 449 519 грн. Максимальна сума компенсації в такому разі може становити 350 тис. грн за пошкоджену квартиру та 500 тис. грн за приватний будинок.

Компенсації за майно, визнане зруйнованим, можуть отримати як мешканці квартир, так і власники будинків. Усього в Краматорську відповідною комісією розглянуто та ухвалено 31 позитивне рішення на загальну суму — 46 725 728 грн.

У міськраді нагадали, що прийом заяв продовжується, і заявку можна подати в застосунку чи на порталі «Дія» або в паперовому вигляді у ЦНАПі (вул. Богдана Хмельницького, 8).

Читайте також: єВідновлення: понад 19 тисяч жителів Харківщини отримали компенсації на ремонт житла

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Пізніше стартував другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» – власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-