Фінансування «Центру інтегрованого реагування для України» зросте до €75 мільйонів - МЗС ФРН

Фінансування «Центру інтегрованого реагування для України» зросте до €75 мільйонів - МЗС ФРН

Укрінформ
На полях Конференції з відновлення України цього тижня в Берліні буде підписано декларацію про наміри збільшити фінансування «Центру інтегрованого реагування для України» до 75 млн євро.

Про це повідомили журналістам у МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

«Комісія ЄС і Міністерство закордонних справ підпишуть спільну декларацію про наміри збільшити фінансування «Центру інтегрованого реагування для України» до загальної суми 75 мільйонів євро. Німеччина, зокрема, збільшує свій попередній внесок у розмірі €27 мільйонів ще на €12 мільйонів, а ЄС збільшує свою підтримку проєкту на €18 мільйонів до €36 мільйонів», - зазначив речник міністерства.

Він пояснив, що «Центр інтегрованого реагування для України» є частиною Стабілізаційної платформи Федерального міністерства закордонних справ (SPF) і надає конкретну підтримку для зміцнення державних і громадських діячів у регіонах, які особливо постраждали від війни. Раніше ініціатива, серед іншого, надавала обладнання для очищення міст і сіл від російських вибухових пристроїв. Вона також підтримує Україну в захисті АЕС та забезпеченні енергопостачання після атак на електростанції.

Загалом у рамках Конференції 11-12 червня в Берліні буде підписано декілька декларацій про наміри та угод щодо підтримки відновлення України, додали у МЗС Німеччини.

Читайте також: Укренерго залучило в уряду Німеччини €30 мільйонів - на що підуть гроші

Як повідомлялося, міністр фінансів України Сергій Марченко та його німецький колега Крістіан Лінднер планують підписати спільну декларацію про наміри. В ній ітиметься про фінансування відбудови нашої країни і подальший розвиток інституціонального фінансування.

Нафтогаз підписав перший з низки запланованих документів з Європейським інвестиційним банком, очікується підписання угоди із Siemens та іншими підприємствами.

Участь у дводенній конференції візьмуть понад 2 тисячі представників політики, бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-