Марченко назвав основні теми Конференції з відновлення України

Марченко назвав основні теми Конференції з відновлення України

Ексклюзив
Укрінформ
Енергетика, збільшення електрогенерації буде однією з основних тем Конференції з відновлення України у Берліні.

Про це Укрінформу сказав перед початком конференції міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Великі сподівання на те, що Україна знову привертає до себе увагу належним чином. Це стосується питання залучення достатніх ресурсів у сферу оборони та безпеки, захист обʼєктів критичної інфраструктури, зокрема, енергетики. Питання того, як забезпечити необхідний рівень електричної генерації та підготуватися до зими будуть обговорюватися під час конференції. Це ключові питання», - сказав міністр.

Марченко зазначив, що є багато напрацьованих документів, які мають бути підписані на полях конференції, зокрема, 11 червня. Він нагадав, що вже напередодні було підписано кілька, у тому числі в частині допомоги від німецького банку KfW для «Укренерго» на обʼєкти захисту.

Глава Мінфіну цілий день працює в Берліні, графік дуже насичений: зустрічі з колегами з ФРН, Нідерландів, МВФ, Єврокомісії тощо. Урядовець, який увечері повертається до Києва, відзначив дуже великий інтерес до конференції з боку європейських країн.

Читайте також: Конференція з відновлення України є також оборонною - віцеканцлер ФРН

Як повідомлялося, Конференція з відновлення України проходить 11-12 червня в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца. Раніше німецька сторона анонсувала підписання угоди між керівниками фінансових міністерств двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-