На Донеччині з початку війни відновили майже 7 тисяч кілометрів ЛЕП та понад 3 тисячі енергооб’єктів

На Донеччині з початку війни відновили майже 7 тисяч кілометрів ЛЕП та понад 3 тисячі енергооб’єктів

Укрінформ
На Донеччині з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну фахівцями було відновлено майже 7 тисяч км ЛЕП та понад 3 тисячі енергооб’єктів, які постраждали через ворожі обстріли.

Про це на брифінгу повідомила директорка Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОВА Тетяна Тараненко, передає кореспондент Укрінформу.

«В області об'єкти енергетики атакуються і пошкоджуються майже щодня. Але дякуючи нашим енергетикам, які в цих тяжких умовах працюють, я можу озвучити такі цифри: з початку повномасштабного вторгнення майже 7 тисяч км ліній електропередач відновлено, більше 3 тисяч енергетичних об'єктів відновлено, і подане світло більше як 7 мільйонам родин», - сказала Тараненко.

Вона зауважила, що деякі міста, вулиці, населені пункти в області фахівцям приходиться заживляти десятки разів, тому що ворог б'є саме в місцях, де розташовані такі об'єкти.

Наразі на території регіону кожного дня працює більше 70 бригад енергетиків, які відновлюють для Донеччини світло, додала чиновниця.

Читайте також: Із ремонту вивели міждержавну лінію електропередачі - Укренерго

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тис. мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-