Італія готова взяти на себе організацію Конференції з відновлення України в 2025 році

Італія готова взяти на себе організацію Конференції з відновлення України в 2025 році

Укрінформ
Італія налаштована підтримувати реконструкцію України і готова прийняти Конференцію з відновлення в 2025 році, залучивши до неї близько 1 800 учасників.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Італії щодо участі віцепрем’єр-міністра - міністра закордонних справ і міжнародного співробітництва Антоніо Таяні на Конференції з відбудови України в Берліні.

Таяні запевнив, що його уряд твердо налаштований підтримувати відновлення та реконструкцію України, про що свідчить присутність італійського бізнесу на Конференції в Берліні.

«Це тема, яку ми також поставили в центр нашого головування у G7: ми очікуємо конкретних результатів від конференції та готові взяти на себе її організацію в Італії у 2025 році», – заявив він.

Глава МЗС також зазначив, що італійська двостороння допомога – без урахування військової допомоги та внеску в загальноєвропейську – наразі становить понад 2 мільярди євро.

Читайте також: Стефанчук закликав Швейцарію приєднатися до коаліції країн за повернення українських дітей

Згідно з повідомленням, Таяні також мав взяти участь у міністерській зустрічі Координаційної платформи донорів для України та підписати двосторонній Меморандум про патронаж у відбудові Одеси та області, спрямований на встановлення загальних рамок співпраці та координації з владою України.

МЗС Італії додає, що у Конференції з відбудови у 2025 році візьмуть участь глави держав і урядів із 77 країн: загалом очікується близько 1800 учасників. Буде запрошено 500 компаній, з них 150 з Німеччини, 150 з України та 200 з інших країн-учасниць.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 червня в Берліні (Німеччина) проходить Конференція з відновлення України, у якій беруть участь понад 2 тисячі політиків, дипломатів, бізнесменів, представників громадянського суспільства.

Антоніо Таяні на Конференції з відновлення заявив, що його уряд готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро. Також він оголосив про новий пакет військової допомоги, більшу частину якого становитимуть засоби ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-