В Україні створили Групу з координації міжнародної допомоги для відновлення енергосистеми

В Україні створили Групу з координації міжнародної допомоги для відновлення енергосистеми

Укрінформ
При Міністерстві енергетики створена Група з координації міжнародної допомоги для оперативного відновлення енергосистеми та підготовки до зими, до якої увійшли українські та іноземні фахівці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Згідно з наказом міністра енергетики Германа Галущенка, для реагування на надзвичайну ситуацію, що склалася в енергетиці після масованих російських атак на енергетичну інфраструктуру, при Міненерго створено Групу з координації міжнародної допомоги для оперативного відновлення енергосистеми та підготовки до зими", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у роботі групи беруть участь як українські, так й іноземні експерти.

У Міненерго пройшла робоча нарада за участю Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Бріджит Брінк. Учасники зустрічі обговорили питання координації співпраці з міжнародними партнерами, зокрема щодо оперативного відновлення генеруючих потужностей та підготовки енергосистеми до наступного зимового періоду.

Читайте також: Графіки відключень світла по всій Україні сьогодні діятимуть з 18:00 до 22:00

Окремо обговорювалося питання постачання і закупівель обладнання, необхідного для посилення стійкості енергосистеми, а також можливість залучення експертної допомоги США для підготовки та імплементації рішень, які дозволять децентралізувати генерацію.

Як повідомлялося, уряд створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, що координуватиме роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-