Ремонтні роботи на пошкоджених росіянами ТЕС тривають цілодобово - Держенергонагляд

Ремонтні роботи на пошкоджених росіянами ТЕС тривають цілодобово - Держенергонагляд

Укрінформ
Пошкоджені внаслідок російських обстрілів ТЕС в Україні ремонтуються цілодобово.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян, відповідаючи на питання, чи є сенс відновлювати великі енергооб’єкти, передає кореспондент Укрінформу.

«Загальна потужність пошкоджених об’єктів перевищила 9 гігават. Це половина потужності, яка споживалася Україною упродовж минулої зими, якраз у найхолодніший період. Тому сенс у відновленні цих об’єктів точно є, вони нам дуже потрібні. Однозначно відновлення триває, деталей розкривати я не можу. Але робота там здійснюється у цілодобовому режимі», - запевнив він.

Голова Держенергонагляду також зазначив, що одночасно в Україні триває розбудова розподіленої генерації.

Читайте також: В Україні через російські обстріли понад 20 тисяч абонентів залишилися без світла

«Тобто, чим більше різних об’єктів генерації буде в енергосистемі, тим легше буде проходити наступний опалювальний період», - пояснив Слободян.

На запитання щодо навантаження на енергосистему України в суботу він відповів, що зараз не спостерігається зростання, оскільки вихідний. За його словами, у такі дні навантаження на енергосистему певною мірою навіть нижче, ніж у будні.

«Тому станом на сьогодні навіть у деяких регіонах — це західні, південно-західні регіони України - на денний період скасовано графіки погодинних відключень. Маємо хорошу генерацію на сонячних електростанціях, і це дозволило значною мірою компенсувати дефіцит», - сказав голова Держенергонагляду.

Він зазначив, що сонячна погода значно допомагає проходити денний період з огляду на дефіцит в енергосистемі.

Читайте також: Енергетики пояснили, як розраховують обмеження та графіки відключення світла

«Але, на жаль, наш ворог теж це розуміє, і протягом останніх ударів по енергооб’єктах України були завдані також удари по великих сонячних електростанціях. Та наразі потужність сонячних електростанцій у денний період досить істотна», - заявив Слободян.

Як повідомлялося, Держенергонагляд планує завершити оновлення списку об'єктів критичної інфраструктури, які не підпадають під дію графіків відключень, до 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-