Будівництво водогону на Миколаївщині: Мінфін не отримав проєкту від Агентства відновлення

Будівництво водогону на Миколаївщині: Мінфін не отримав проєкту від Агентства відновлення

Ексклюзив
Укрінформ
До кінця 2024 року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури має забезпечити будівництво водогону в Миколаївській області, проте проєктну пропозицію щодо цього об’єкта Міністерство фінансів ще отримало.

Про це повідомив Мінфін у відповідь на запит Укрінформу.

«Агентство відновлення має забезпечити будівництво водогону в Миколаївській області до 31 грудня 2024 року за рахунок коштів МФО, зокрема ЄІБ. Процедура передбачає, що Агентство відновлення має надати проєктну пропозицію до Міністерства фінансів України для визначення доцільності підготовки спільного з МФО проєкту. Станом на сьогодні зазначена проєктна пропозиція від Агентства відновлення до Мінфіну не надходила», - йдеться в повідомленні.

Також у міністерстві зазначили, що протягом 2023 року Держагентству були доступні до використання на проєкти з відновлення 11,4 млрд грн від міжнародних фінансових організацій. Крім того, у квітні 2023 року уряд додав до них залишки коштів спецфонду держбюджету, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), на суму 15,9 млрд грн, які були доступні у повному обсязі. Проте протягом 2023 року Агентство відновлення використало лише 12,2 млрд грн з цієї суми.

Читайте також: На Донеччині відновили магістральний водогін, який забезпечує чотири міста

Невикористаний залишок у розмірі 3,7 млрд грн уряд у квітні 2024 року знову розподілив на користь Агентства відновлення, з яких 1,7 млрд грн заплановано було спрямувати на відновлення мостів та 1,8 млрд грн – на захист енергетичних об’єктів. Станом на 13 червня 2024 року Агентством відновлення фактично використало з них 148,97 млн грн. Проте будівництво водогонів за рахунок цих коштів не передбачене.

Як повідомлялося, 10 червня Мустафа Найєм заявив, що йде з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Він пояснив, що, "починаючи з листопада минулого року, команда агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод". Зокрема, за словами Найєма, був скасований бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг.

Фото: Мінвідновлення, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-