На п’ять проєктів відновлення у трьох областях виділили €25 мільйонів - NEFCO

На п’ять проєктів відновлення у трьох областях виділили €25 мільйонів - NEFCO

Укрінформ
Північна екологічна фінансова корпорація (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) отримала 25 млн євро на відновлення ключової муніципальної інфраструктури 5 проєктів у Чернігівській, Сумській та Миколаївській областях.

Про це Укрінформу повідомили у NEFCO.

"На нові проєкти в п'яти містах Чернігівської, Сумської та Миколаївської областей, які постраждали від прямих і непрямих наслідків воєнних дій, виділено 25 млн євро. Зараз ініціатива перебуває на етапі закупівель. Очікується, що проєкти буде повністю реалізовано до кінця 2026 року", - повідомили в організації.

Йдеться про проєкти у Чернігові й Ніжині Чернігівської області, Охтирці й Тростянці Сумської області та Первомайську Миколаївської області.

"Чернігів, Ніжин, Охтирка та Тростянець постраждали від прямих і непрямих наслідків воєнних дій, включно з пошкодженням комунальної інфраструктури. Відновлення цих п’яти малих та середніх міст отримало менше підтримки та уваги порівняно з іншими регіонами України", - наголосили у NEFCO.

Читайте також: Щоб відбудувати Україну за 5-10 років треба 1,5 мільйона будівельників - експерт

Проєкти відновлення у згаданих громадах включатимуть модернізацію та ремонт об’єктів надання комунальних послуг у сферах централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Крім того, вони спрямовані на підвищення енергоефективності критичної інфраструктури, що призведе до більшої стійкості, економії коштів, а також скорочення викидів парникових газів та біогенного навантаження на водойми.

Так, NEFCO очікує економію приблизно 1000 МВт-год. електроенергії та 8400 МВт-год. теплової енергії і скорочення викидів вуглекислого газу приблизно на 2200 тонн на рік. При цьому жителі громад отримають сталі та комфортні умови життя.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року за участю NEFCO була започаткована ініціатива вартістю 50 мільйонів євро для відновлення ключової муніципальної інфраструктури в 12 громадах Київської області. У травні 2024 року ініціативу розширено ще на 5 громад у Чернігівській, Сумській та Миколаївській областях.

Фото: NEFCO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-