Питна вода для Миколаєва: в ОВА розповіли, на якій стадії будівництво водогону

Питна вода для Миколаєва: в ОВА розповіли, на якій стадії будівництво водогону

Укрінформ
Проєкт водогону, який має забезпечити питною водою місто Миколаїв, наразі перебуває на стадії пошуку джерел фінансування.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Укрінформ.

"Водогін, який будується для постачання води до міста Миколаїв з іншого міста області. Саме це про постачання нам питної води. Наразі вирішується питання фінансування. Сума велика, скоріш за все, це буде державний бюджет та допомога партнерів", - написав Кім.

Також він зупинився на ще одному питанні водозабезпечення обласного центру - йдеться про заміну зношених мереж водогону, який всередині міста Миколаєва.

"На зараз ми розірвали пʼять договорів і один скасували з дванадцяти. З державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено кошти на реконструкцію лише шести ділянок водогонів у 2024 році на суму 745 млн. Загалом, вартість труб по факту виконаних робіт вдалось суттєво зменшити", - наголосив Кім.

Читайте також: У Миколаєві відновили пошкоджену обстрілами багатоповерхівку

Як повідомлялося, у травні 2024 року Кабмін прийняв рішення про початок проєктування та будівництва нового водогону для забезпечення міста Миколаєва питною водою.

Своєю чергою депутати міської ради під час позачергової сесії ухвалили низку рішень, які сприятимуть вирішенню питання щодо будівництва водогону до Миколаєва з Нової Одеси.

Питна вода у кранах мешканців Миколаєва зникла 12 квітня 2022 року через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв. Відтоді там тече лише технічна вода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-