На Харківщині відкрили рух відновленим мостом,  який зруйнували у 2022 році

На Харківщині відкрили рух відновленим мостом, який зруйнували у 2022 році

Фото
Укрінформ
На Харківщині відкрили рух відновленим мостом на трасі Р-79, який зруйнували у 2022 році, щоб зупинити просування окупаційної армії.

Про це повідомила у Фейсбуці Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області, передає Укрінформ.

“Міст на автомобільній дорозі Р-79 був зруйнований для того, аби загальмувати просування ворога на початку повномасштабного вторгнення. Після того, як українські військові відкинули росіян, відразу почалися роботи з відновлення споруди, адже саме цією дорогою проходить один із найважливіших логістичних маршрутів”, - йдеться у дописі.

За даними служби, дорога Р-79 пов’язує чотири райони Харківщини.

Фахівці, аби швидше відновити міст, вирішили відмовитися від класичних монолітних конструкцій і використати дві гофровані металеві труби, що в рази скоротило процес будівництва та значно здешевило вартість проєкту, кажуть у службі відновлення.

“Термін експлуатації таких труб не поступається залізобетонним конструкціям — він є навіть довшим. На сьогодні повний комплекс робіт з капітального ремонту вже майже завершено, залишилося нанести дорожню розмітку та впорядкувати прилеглу територію”, - розповіли у відомстві.

Читайте також: Посол Німеччини: €4 мільйони невідкладної допомоги підуть на «Охматдит» і прифронтові лікарні

Як повідомлялося, на трасі Київ - Харків - Довжанський відбудували зруйнований внаслідок бойових дій міст, рух спорудою відкриють восени. Дорожники облаштовують підходи до шляхопроводу, після чого нанесуть дорожню розмітку та встановлять дорожні знаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-