На Харківщині відновили міст, який зруйнували на початку вторгнення РФ

На Харківщині відновили міст, який зруйнували на початку вторгнення РФ

Фото
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури завершило ремонт мосту на дорозі Р-79, яка є одним з важливих логістичних маршрутів.

Про це повідомила пресслужба Агентства відновлення, передає Укрінформ.

“Міст на автошляху Р-79 зруйнували, аби зупинити просування ворога ще на початку війни. Після того, як українські військові відкинули росіян, одразу почали відновлювати споруду, адже саме цією дорогою проходить один із найбільш важливих логістичних маршрутів”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що дорога пов’язує одразу чотири райони Харківщини, відтак відновлювати її знадобилося надзвичайно швидко. Для цього було використано гофровані металеві труби замість класичних монолітних конструкцій, що також зменшило вартість проєкту. Експлуатаційний термін таких труб має бути довшим.

Читайте також: На трасі Київ - Харків - Довжанський відбудували зруйнований внаслідок бойових дій міст

Зазначається, що капітальний ремонт мосту знаходиться на завершальній стадії, залишилося нанести дорожню розмітку та впорядкувати прилеглу територію.

Агентство відновлення інформує, що це вже третій відновлений після руйнацій через російське вторгнення міст у Харківській області.

Як повідомлялось, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури планує відкрити рух мостом через Тетерів на Київщині до кінця року.

Фото: restoration.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-