На Київщині за рік встановили 29 тисяч вікон на пошкоджених росіянами об’єктах

На Київщині за рік встановили 29 тисяч вікон на пошкоджених росіянами об’єктах

Відео
Укрінформ
У Київській області за рік завдяки міжнародним партнерам встановили понад 29 тисяч вікон у пошкоджених росіянами обʼєктах.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

«Цей колосальний обсяг вікон встановлений на пошкоджених росіянами об'єктах на Київщині в рамках віконної програми американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Житлові будинки, школи, дитячі садки, лікарні. Загалом йдеться про 1345 об'єктів по всій області, де завдяки нашим міжнародним партнерам і давнім друзям з'явилися нові вікна», - зазначив Кравченко.

За його словами, сума допомоги вже сягнула понад 3 млн дол. США.

«Хоча під час нашої першої зустрічі із засновником некомерційної організації GEM (Global Empowerment Mission) Майклом Каппоні ми домовлялися про вікна на 1 млн. дол. США. Але коли наші друзі побачили реальні масштаби руйнувань, то допомогу збільшили втричі», - зауважив Кравченко.

Читайте також: United24: в Ірпені відновили багатоповерхівку, зруйновану РФ на початку повномасштабної війни

Роботи проводились в Ірпіні, Бучі, Гостомелі, Бородянці, Броварах, Ворзелі, Боярці. Загалом у 70 населених пунктах Київщини GEM вже встановив вікна. В 11 – роботи ще тривають.

«До речі, наші міжнародні партнери завжди приходять на допомогу і під час нових атак росіян. Знаю, що завжди можу на них розраховувати, щоб оперативно відновити пошкоджені об'єкти. Завдяки такій допомозі зекономили значну суму бюджетних коштів. А це фінанси на інші програми з відбудови», - підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області внаслідок падіння уламків російських безпілотників 27 липня зафіксовані обрив дротів лінії електропередач, пошкодження дахів двох приватних будинків та паркану.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-