Зеленський ознайомився з відбудовою пошкодженого житла на Харківщині

Зеленський ознайомився з відбудовою пошкодженого житла на Харківщині

Фото
Укрінформ
У межах робочої поїздки до Харківської області Президент Володимир Зеленський відвідав місто Дергачі, оглянув відновлені багатоквартирні будинки та поспілкувався з жителями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Президент ознайомився з процесом відбудови пошкодженого житла на Харківщині / Фото: Офіс Президента

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов доповів Президенту, що торік відновили 18 будинків на 250 квартир і забезпечили людей укриттями, яких раніше не було.

Зокрема провели комунікації, реставрували фасад, облаштували місця загального користування.

Також тривають роботи з відновлення місцевої амбулаторії, які планують завершити цьогоріч у жовтні.

Крім того, Синєгубов поінформував про проєкт зі спорудження підземних блоків обласної лікарні, де мають намір облаштувати й операційні.

За його словами, загалом у Харківській області зараз реалізують 70 проєктів із відбудови житлового фонду й лікарень. Вони увійшли до регіональної програми відновлення, розвитку та підтримки систем життєзабезпечення Харківщини на період дії воєнного стану в Україні.

Ці проєкти фінансуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Під час спілкування з Президентом люди подякували за підтримку у відновленні їхнього житла та висловили сподівання на реалізацію проєктів, які сприятимуть поверненню українців додому.

Читайте також: Президент відзначив результативну роботу бригад, які воюють на східному фронті

Своєю чергою Зеленський подякував “всім, хто залучений до цієї роботи, хто повертає нормальність життя для всіх українців”.

“Дякую нашим людям, які захищають та оберігають своє місто, свою громаду та вірять в Україну”, - додав Президент у Телеграмі.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський відвідав воїнів Сил спеціальних операцій Збройних сил України на Харківському напрямку, привітав їх із професійним святом та нагородив державними нагородами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-