Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново - Ляшко

Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново - Ляшко

Укрінформ
Тендер на відбудову лікарні Охматдит скасують і проведуть заново на Prozorro. Максимальний термін, коли буде оголошений новий конкурс, становить три тижні.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив міністр, тендер проводитиметься через "Прозоро", також до процесу буде залучено закупівельника МОЗ ДП "Медичні закупівлі", у якого найбільший досвід закупівлі за кошти державного бюджету.

"Коли опублікується оголошення, то завершення (тендеру - ред.) максимально 16 днів, тендерні пропозиції подаються 7 днів. Але зараз ще опрацьовується, чи буде ця цифра 7 чи 14, якщо 14, то 16+7 загалом 23 дні", - сказав Ляшко.

Наразі, як зазначив Ляшко, жодного договору з відбудови Охматдиту не підписано ні з боку лікарні, ні з боку МОЗ, благодійний фонд "Охматдит" тільки розглядав певні компанії, щоб подати їх на затвердження.

Читайте також: МОЗ просить правоохоронців перевірити тендер на відбудову Охматдиту

Також, додав міністр, МОЗ звернулося до національної поліції з проханням провести перевірку будівельної компанії, яку за конкурсом обрав благодійний фонд "Охматдит" для відбудови нового корпусу, що постраждав від російського обстрілу. Такий крок Ляшко пояснив тим, що, зокрема, на балансі компанії не було відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

Крім того, Ляшко поінформував, що кошти, зібрані благодійним фондом "Охматдит", перекажуть на казначейські рахунки Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада

"Після консультації з керівництвом НДСЛ "Охматдит" керівництвом благодійного фонду "Охматдит" було ухвалено рішення, що благодійний фонд перераховує ту суму , яка зібрана після 8 липня 2024 року безпосередньо на казначейські рахунки НДСЛ "Охматдит". Ми створюємо ревізійно-наглядову раду з використання цих коштів. ... Кошти стають виключно державними, ми їх використовуємо, як це передбачено відповідними постановами", - зазначив Ляшко.

Читайте також: Атака на «Охматдит»: постраждалі сім'ї отримають грошову допомогу

За його словами, у ревізійно-наглядову раду увійдуть перші 6 найбільших благодійників, які перерахували найбільші суми для Охматдиту, один представник МОЗ, один представник адміністрації НДСЛ "Охматдит". Також до ради увійдуть представники пацієнтських організацій, будівельних організацій, загалом планується, що в раді буде 15 членів.

Ляшко також повідомив, що наступного тижня планується провести зустріч із найбільшими будівельниками та проговорити з ними перспективи відновлення тих корпусів НДСЛ "Охматдит", які постраждали внаслідок російського обстрілу.

Як зазначив міністр, після російського терористичного обстрілу безпосередньо на благодійний рахунок НДСЛ "Охматдит" надійшло 312 млн грн пожертв, на рахунок благодійного фонду "Охматдит" - 378 млн грн, 320 млн грн було зібрано на платформі UNITED-24. 100 млн грн було виділено урядом з резервного фонду.

Також американський меценат Говард Баффет після аналізу всього обладнання, яке було пошкоджено, виділив 11,2 млн доларів, але допомога буде надана саме обладнанням, а не виділенням коштів на рахунки. Окремо уряд Литви виділив 1 мільйон доларів. І уряд Німеччини заявив про намір виділити 10 млн євро.

Читайте також: ГУР підтверджує, що російський льотчик після удару по «Охматдиту» передав розвідці документи

Як повідомлялося, НДСЛ "Охматдит" днями оголосив конкурс на обрання будівельної компанії для відновлення нового корпусу лікарні, який постраждав унаслідок російської атаки 8 липня 2024 року. Конкурс проводив благодійний фонд "Охматдит" , серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт "Наші гроші" звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж у інших учасників конкурсу, а також, що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-