Індія надасть Україні грантову допомогу на реалізацію проєктів відновлення громад

Індія надасть Україні грантову допомогу на реалізацію проєктів відновлення громад

Укрінформ
Кабінет міністрів України та уряд Республіки Індія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації високоефективних проєктів з розвитку громад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що меморандум підписали перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко та міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар.

Документ передбачає розширення економічної та технічної співпраці між країнами. Крім того, ним визначено рамкові умови для надання Україні допомоги для реалізації проєктів, зокрема, з відбудови та відновлення.

"Підписаний меморандум створює на найближчі п’ять років умови для надання грантової та гуманітарної допомоги для реалізації ефективних проєктів розвитку громад, зокрема, проєктів з відбудови та відновлення України. Ми домовились про спрощений механізм погоджування відповідних проєктів - на рівні урядових та неурядових організацій та посольства Індії в Україні", - наголосила Свириденко.

Заявки на грантову допомогу для будь-якого такого проєкту можна надсилати через посольство Індії в Україні. Їх може направити міністерство, орган місцевого та регіонального самоврядування, неурядова організація або установа.

Читайте також: Прем'єр Індії назвав свій візит в Україну історичним

У Мінекономіки пояснили, що посольство Індії в Україні здійснюватиме підготовку звіту про проєкт та відповідатиме за оцінку проєктної пропозиції, рішення і виплату грантової допомоги та моніторинг реалізації проєкту відповідно до процедур уряду Індії.

Для кожного проєкту буде укладено окремий меморандум про взаєморозуміння між посольством Індії в Україні та урядовими і неурядовими організаціями України.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня прибув з візитом в Україну.

У Києві він провів переговори з Президентом України Володимиром Зеленським. Під час візиту індійського прем’єра було підписано чотири документи у сферах медицини, співпраці в аграрному напрямку, гуманітарних відносин та культури.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-