Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України

Уряд Японії готує черговий грант в межах Проєкту екстреного відновлення України

Укрінформ
Японія послідовно та систематично підтримує різні інвестиційні проєкти в Україні, наразі офіційний Токіо готує черговий проєкт грантової допомоги.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі під час зустрічі з виконувачем обов’язків міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василем Шкураковим, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення.

«Сьогодні ми маємо багато потреб, це в першу чергу підготовка до чергового опалювального сезону, інвестиції в захист енергосистеми, яку постійно намагається знищити ворог, і забезпечення доступу людей до питної води, зокрема через втрату Каховського водосховища. Також в пріоритеті відновлення житла та пошкодженої транспортної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів», – розповів Шкураков.

Він подякував за ту допомогу, яку надає Уряд та народ Японії, а також окреслив найгостріші потреби України.

Мацуда Кунінорі повідомив, що наразі уряд Японії готує черговий проєкт грантової допомоги для України. Тому для японської сторони дуже важливо розуміти ключові потреби та виклики у відновленні.

Зазначається, що Мінвідновлення тривалий час співпрацює з Урядом Японії. Наразі за кошти японської сторони реалізується відразу три проєкти грантової та проєкт технічної допомоги щодо відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Читайте також: Укренерго накопичило запас обладнання для відновлення своїх об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, Уряд Японії розгляне можливість збільшення та прискорення постачання необхідного Україні енергетичного обладнання.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-