У Бородянці відкрився ліцей, який майже повністю був зруйнований росіянами

У Бородянці відкрився ліцей, який майже повністю був зруйнований росіянами

Фото, відео
Укрінформ
У Бородянці на Київщині розпочав новий навчальний рік Литовсько-український ліцей, який російські окупанти пошкодили на початку повномасштабного вторгнення.

Відновлення ліцею здійснила литовська агенція Central Project Management Agency, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні для закладу особливий день. У тому числі і у 37 першачків. З радістю прийняв запрошення від них прийти на свято першого дзвоника. В такому закладі сам би навчався із задоволенням», – сказав під час відкриття ліцею та з нагоди нового навчального року начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

У Бородянці відкрився Литовсько-український ліцей, який війська РФ пошкодили на початку повномасштабного вторгнення / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

На початку повномасштабного вторгнення російські окупанти пошкодили будівлі навчального закладу майже на 80%.

Відновити заклад допомогла литовська агенція Central Project Management Agency.

Читайте також: В Ірпені відновили будівництво нового корпусу центральної лікарні

Окрім відновлення та облаштування, в школі збудоване нове підземне бомбосховище для забезпечення навчального процесу під час повітряних тривог. Також облаштована прилегла інфраструктура - доріжки, освітлення, спортивні майданчики.

Навчальний заклад забезпечений новими меблями, компʼютерною технікою, в харчоблоці школи встановлено нове обладнання.

Як зазначається на сайті Central Project Management Agency, на відновлення ліцею витрачено майже 8 млн євро, з який 1, 8 млн - пожертва від Тайваню. Роботи тривали 18 місяців і були завершені у березні 2024 року

Навесні 2024 року школі присвоєно назву Литовсько-український ліцей № 1.

Освітній заклад розрахований на 540 учнів. В експлуатацію школа введена в серпні 2024. Освітній процес в закладі розпочався 2 вересня, діти навчатимуться в очному форматі.

Як повідомлялося, за даними Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця, унаслідок російської агресії проти України постраждало 3 798 закладів освіти, з них 365 зруйновані повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-