На Конференції з відновлення України одним із ключових питань буде євроінтеграція

На Конференції з відновлення України одним із ключових питань буде євроінтеграція

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та посол Італії в Україні Карло Формоза домовилися, що європейська інтеграція буде одним із фундаментальних питань Конференції з відновлення України, яка відбудеться у Римі наступного року.

Про це повідомляє посольство Італії в Україні, передає Укрінформ.

«Співрозмовники домовилися щодо визначення європейської інтеграції як одного з фундаментальних питань Конференції з відновлення України-2025, яку спільно організовуватимуть Рим та Київ», – зазначили в італійському диппредставництві.

Посол відзначив політичну підтримку, яку Італія надає Україні на шляху європейської інтеграції, та наголосив, що це відбувається швидше, ніж очікувалося, що зумовлено довготривалою російською агресією.

«Стабілізована та інтегрована в ЄС Україна відповідає європейським інтересам, а також національним інтересам Італії», – наголосив дипломат.

Читайте також: Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України - посол

Своєю чергою Стефанішина подякувала за підтримку Італією європейського шляху України – як з моменту надання державі статусу країни-кандидата, так і під час формального початку переговорів про вступ до ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у Конференції з відбудови у 2025 році в Італії візьмуть участь глави держав і урядів із 77 країн - загалом очікується близько 1800 учасників. Буде запрошено 500 компаній, з них 150 з Німеччини, 150 з України та 200 з інших країн-учасниць.

Фото: ambkiev.esteri.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-