У СК «Атлет» спростували звинувачення у пошкодженні легкоатлетичної інфраструктури стадіону

У СК «Атлет» спростували звинувачення у пошкодженні легкоатлетичної інфраструктури стадіону

Ексклюзив
Укрінформ
Державне підприємство "СК "Атлет" спростувало звинувачення у пошкодженні легкоатлетичної інфраструктури стадіону та надало офіційну позицію щодо тимчасових змін на об’єкті.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив виконувач обов’язків директора ДП "СК "Атлет" Андрій Бурлаков.

"З 2020 року стадіон перебуває в стані реконструкції для покращення умов тренування спортсменів і підготовки до сертифікації IV категорії. Реконструкція дозволить використовувати його як стадіон розминки НСК "Олімпійський". Однак, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну та необхідність збільшення фінансування армії, фінансування та будівельні роботи було призупинено", - сказав Бурлаков.

Він пояснив, що у 2024 році було прийнято рішення тимчасово облаштувати на центральній частині стадіону, на місці футбольного поля, ґрунтові тенісні корти.

"Це рішення дозволить отримати додаткові надходження для підтримки функціонування об’єкта та оплати комунальних послуг", - сказав Бурлаков.

Читайте також: Процеси відбудови мають бути максимально прозорими та підзвітними - Шуляк

Він підкреслив, що це покриття не завдає стадіону шкоди та може бути демонтоване за три дні.

За його словами, усі легкоатлетичні сектори та інші спортивні об’єкти залишилися на своїх місцях.

Також керівництво підприємства наголосило, що стадіон буде доступний для масового бігу після виконання необхідних захисних заходів.

Окрім того, як зазначив Бурлаков, Міністерство молоді та спорту та ДП "СК "Атлет" відстояли та оформили у власність держави права на землю поруч зі стадіоном, де планується створення нових секторів для метань. Як повідомили в державному підприємстві, наразі на цьому об’єкті тривають проєктні роботи.

Керівництво державного підприємства наголосило, що підприємство продовжує працювати для розвитку спорту в столиці та робить усе можливе для створення належних умов для тренувань легкоатлетів і забезпечення надалі отримання всіх необхідних сертифікацій Федерації легкої атлетики України згідно з міжнародними технічними вимогами.

Як повідомлялося, раніше в соцмережах розкритикували дії керівництва СК "Атлет", зокрема розміщення у центральній частині стадіону "Атлет" у Києві тенісних кортів.

Фото: ФК Атлет Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-