Кабмін інвестував ₴7,5 мільярда у будівництво укриттів для шкіл

Кабмін інвестував ₴7,5 мільярда у будівництво укриттів для шкіл

Укрінформ
Кабінет міністрів інвестував 7,5 мільярда гривень у будівництво укриттів для школярів, що дозволить 300 тисячам дітей вчитися офлайн.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«7,5 мільярдів ми інвестували у будівництво укриттів для школярів, що дозволить 300 тисячам дітей вчитися офлайн. До кінця року ці проєкти будуть реалізовані, бо це – проєкти. Тобто ми не інвестували державні гроші в ідею, а в конкретний затверджений проєкт, щоб до кінця року він був реалізований», - розповів Шмигаль.

Він наголосив, що уряд ставить собі за мету до кінця року повернути до навчання офлайн 300 тисяч дітей.

«Загалом наша стратегія полягає у тому, щоб максимально повернутися до офлайн навчання всюди, де це можливо. Ми хочемо, аби українці могли повертатися із закордону, і безпека – це один із ключових елементів», – акцентував прем’єр-міністр.

Читайте також: На Миколаївщині відбудують школу коштом Литви та міжнародних партнерів

Як повідомлялося, у серпні уряд на пропозицію МОН затвердив Порядок реалізації експериментального проєкту зі створення у закладах освіти приміщень для фізичного захисту.

Метою реалізації проєкту є забезпечення укриття учасників освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану шляхом створення захищених просторів у закладах освіти всіх форм власності на територіях територіальних громад із задовільним або помірним рівнем ризику безпеки, визначеним відповідно до Методики оцінки ризиків безпеки в системі освіти, пов’язаних зі збройною агресією РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-