В ОП обговорили з уповноваженим президента Франції проєкти з відбудови та фінансову допомогу

В ОП обговорили з уповноваженим президента Франції проєкти з відбудови та фінансову допомогу

Укрінформ
Заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква обговорив зі спеціальним уповноваженим президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єром Ельброном реалізацію проєктів з відновлення та надання кредиту в $50 мільярдів з прибутків від заморожених активів РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Як зазначається, під час зустрічі обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час саміту “Групи семи” в червні. Ідеться про надання кредиту на суму 50 млрд доларів за рахунок прибутків від заморожених російських активів.

"Для України важливо отримати їх якомога швидше", - акцентував Жовква.

Він подякував за всебічну підтримку Франції, зокрема у сферах реалізації проєктів з відновлення, надання фінансової та гуманітарної допомоги, залучення приватних інвестицій в економіку.

Читайте також: Україна розраховує отримати $300 мільярдів заморожених активів РФ - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, саміт лідерів країн G7 проходив 13-14 червня в Італії, яка головує цього року в “Групі семи”.

Велика частина саміту була присвячена Україні, її оборонній та економічній стійкості, за його підсумком були прийняті важливі рішення.

Головними темами для України на саміті були розвиток коаліції винищувачів, оптимізація навчання пілотів, прискорене постачання літаків, розбудова української системи ППО на основі найпотужніших західних комплексів та нарощування далекобійних спроможностей, а також - затвердження формату використання російських активів на користь України, зокрема для розвитку нашого ОПК, спільного виробництва зброї.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-