Громади трьох областей допоможуть відновити пошкоджені росіянами об’єкти на Сумщині

Громади трьох областей допоможуть відновити пошкоджені росіянами об’єкти на Сумщині

Укрінформ
Шість громад Рівненської, Тернопільської та Київської областей підписали меморандум про відновлення пошкоджених росіянами об'єктів у прикордонних населених пунктах Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба за результатами спільної зустрічі із представниками прикордонних громад Сумщини та більш безпечних областей.

За його словами, під час наради у відкритому діалозі обговорили низку важливих питань, зокрема оперативну ситуацію на місцях, ліквідацію наслідків обстрілів, безпеку людей та проходження опалювального сезону.

У рамках зустрічі шість громад з Тернопільської, Київської та Рівненської областей підписали меморандум про співпрацю з шістьма громадами прикордоння Сумщини, зазначив віцепрем’єр.

“Важливий день. Адже ми відкриваємо нову сторінку співпраці між громадами та регіонами. На основі згуртованості та взаємодопомоги”, - підкреслив Кулеба.

Вже визначені перші обʼєкти, які незабаром будуть відновлені в межах співпраці. Це дитсадок "Орлятко" у Конотопі і багатоповерхівка в Охтирці.

“Також це підтримка і допомога одне одному у всіх ключових сферах. Окремо — реалізація спільних проєктів. Вдячний містам Обухів, Збараж, Тернопіль та Березнівській, Рокитнівській, Копичинецькій громадам, які підтримали цю ініціативу. І тепер допоможуть відновитися Білопільській, Краснопільській, Охтирській, Конотопській та Сумській громадам”, - зауважив Кулеба.

Він наголосив, що меморандум залишається відкритим для інших громад, які готові долучитися до співпраці.

Читайте також: У трьох областях через російські атаки пошкоджені енергооб'єкти

“Ми започатковуємо цю ініціативу для широкої взаємодії на рівні всієї країни. Це дозволить забезпечити більш ефективну і всебічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше”, - заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, штат Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновленні енергетичної інфраструктури.

Фото: t.me/OleksiyKuleba/4857

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-