Цільовий фонд підтримки та відновлення України консолідував $1,86 мільярда грантових коштів

Цільовий фонд підтримки та відновлення України консолідував $1,86 мільярда грантових коштів

Укрінформ
Представники 16 країн - донорів Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) обговорили стан імплементації та підготовки нових проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство фінансів за підсумками зустрічі в Києві.

У зустрічі країн - членів ради партнерів URTF взяли участь представники Сполучених Штатів Америки, Японії, Канади, Норвегії, Нідерландів, Литви, Латвії, Австрії, Бельгії, Республіки Корея, Ісландії, Індонезії, Ірландії, Швеції, Швейцарії та Нової Зеландії.

"Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Світовий банк став одним з флагманів координації та консолідації міжнародної фінансової допомоги на підтримку нашої країни. Створений у грудні 2022 року Цільовий фонд URTF став платформою для мобілізації грантової допомоги міжнародних партнерів, спрямованої на подолання наслідків війни", - нагадали в Мінфіні.

Зазначається, що станом на сьогодні Фондом консолідовано 1,86 млрд дол. США грантових коштів, з яких майже 1,2 млрд дол. Україна вже отримала.

Учасники заходу обговорили стан імплементації та підготовки нових проєктів в освітній, фінансовій, транспортній сферах, галузі охорони здоров’я, а також спрямованих на відновлення економіки України.

Зокрема, у Мінфіні зазначили, що в межах реалізації спільних із Банком проєктів, що фінансуються URTF, понад 64 тис. домогосподарств отримали компенсацію за дрібні та середні ремонти житлових будинків і квартир (проєкт із відновлення в житловому секторі HOPE).

Крім того, за проєктом з підтримки енергетичного сектору Re-PoWER зводяться 20 захисних споруд для об’єктів енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Лідери G7+ ухвалили декларацію щодо відновлення й відбудови України

Як повідомлялось, Україна та Світовий банк підписали дві кредитні та одну грантову угоду на загальну суму 415 млн дол. щодо залучення фінансування проєкту “Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні” (LEARN).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-