Міжнародна допомога для Миколаївщини вже сягнула понад €300 мільйонів

Міжнародна допомога для Миколаївщини вже сягнула понад €300 мільйонів

Укрінформ
Міжнародна допомога для Миколаївської області, яка постраждала внаслідок збройної агресії Російської Федерації, вже сягнула понад 300 млн євро. Зокрема Данія нещодавно виділила 44 млн євро на відбудову критичної інфраструктури в області.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Найважливіший виклик у регіоні – це доступ до питної води для мешканців Миколаєва», - зазначив він.

Глава уряду нагадав, що російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС і таким чином хотіли зробити південні області України непридатними для життя.

За його словами, для Миколаєва знайшли технічне рішення – постачання води з річки Інгулець. Цього року уряд виділив загалом 384 млн грн для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва цим шляхом.

«Проте довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. Відповідна програма затверджена, доручення Президента є, орієнтовна вартість реалізації проєкту - близько 8,8 млрд грн. Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом «проектуй та будуй», - підкреслив Шмигаль.

Він акцентував, що вже є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком, про залучення донорських коштів на цей проєкт, «тому розраховуємо на його швидку реалізацію».

Водночас прем’єр зазначив, що існує гостра потреба в оновленні внутрішнього водогону Миколаєва. У цьому питанні активно допомагає Данія, яка спільно з містом модернізує водопостачання в одному з міських районів.

Читайте також: Шмигаль на виїзному засіданні уряду: Миколаївській ОВА передали 100% побудованих фортифікацій

«Міжнародна допомога для регіону вже сягнула понад 300 млн євро. Зокрема Данія нещодавно виділила 44 млн євро на відбудову критичної інфраструктури в області. Така солідарність має бути прикладом для інших. Тому ще раз хочу закликати країни, регіони, міжнародні організації долучатися до відновлення українських міст та громад. Це буде дієвим внеском у наше спільне європейське майбутнє», - резюмував очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у межах поїздки на Миколаївщину ознайомився з деталями проєкту будівництва водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до Миколаєва. Проєкт оцінюють у близько 8,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-