Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

Дайджест
Укрінформ
Путін готовий використовувати холод, як зброю - USAID допомогає Україні вистояти. Інформаційна стійкість - що саме робить Укрінформ. Евакуація «хвостиків» - наш репортаж з Харківщини. 

Адміністраторка USAID оголосила про нові зобовʼязання у понад $1 мільярд для народу України

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер під час свого візиту оголосила про нову програму з підтримки медзакладів України, зобовʼязання з підтримки енергетики та гуманітарне фінансування на понад 1 млрд доларів.

“Тепер, коли очікується, що 250 тисяч осіб потребують медичної допомоги, я оголошую нову 5-річну програму на 13 млн доларів під назвою “Rehab for you” (Реабілітація для тебе), яка допоможе українцям відновитися від травм і жити з інвалідністю, щоб вони могли продовжувати працювати і робити внесок у життя громад, економіки і, звичайно ж, своєї сімʼї”, сказала Пауер під час пресконференції.

Фото: УКренерго
Фото: Укренерго

Адміністраторка Агенції також оголосила про зобовʼязання надати 825 млн доларів для енергетичної системи України цієї зими, оскільки російський диктатор Володимир Путін знову готовий використовувати холод, як зброю. 

Під час зустрічі Президент Зеленський наголосив , що для України дуже важлива підтримка перед зимою та під час зимового періоду. «Ми розраховуємо на вашу посилену допомогу. Я думаю, що це найважливіший, найбільший пріоритет», – зазначив глава держави.

Понад трильйон доларів - непрямі втрати економіки України з початку Великої війни. Інфографіка Укрінформ

ІНФОРМАЦІЙНА СТІЙКІСТЬ

В Європейському альянсі інформагентств створили комітет з протидії дезінформації

Його керівником став генеральний директор Українського національного інформаційного агентства Укрінформ Сергій Череватий.

“Укрінформ був ініціатором створення цього комітету. Адже ми, як ніхто інший в Європі, знаємо ціну російської дезінформації, фейкам, злочинної пропаганди. Тому для нас дуже важливо тримати цю тему у фокусі уваги європейських медіа і спільно протидіяти токсичному інформаційному впливу на суспільства європейських країн”, - сказав Череватий.

До складу комітету ввійдуть представники, зокрема, французького AFP, німецького dpa, австрійського АРА, які мають потужні фактчекінгові команди, та інші.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Хочемо нагадати, Укрінформ у рубриці Фактчеки щоденно розвінчує російські фейки та дезінформацію. Запрошуємо слідкувати за оновленнями.

НОВИНИ ВІДБУДОВИ

  • Шуляк: За програмою Ukraine Facility створюють інвестфонд на €16 мільярдів - для бізнесу і громад
  • Держава інвестувала через гранти ₴10 мільярдів у розвиток підприємництва
  • Приватний бізнес допоможе навчати жінок водіння вантажівок
  • На Запоріжжі починають будівництво вже восьмої підземної школи
Кейтерингове харчування для початкових класів у Запоріжжі. Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ
Кейтерингове харчування для початкових класів у Запоріжжі. Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

ВІДНОВЛЕННЯ ОСВІТИ

Вчительки української мови з Криму - відео Укрінформ

Нам би довелось брехати учням або зрадити свої переконання

Вдесяте професійне свято вчительки української мови та літератури з Криму зустрічають вдалині від рідної домівки, але під українським прапором. Про шлях корінних кримчанок та місію на новому місці – розпитав Укрінформ.

Учителька з Харківщини: Вони казали, що дають «зелений» коридор. Відпускали людей і крили

Тетяна Товстокора – директорка ліцею, вчителька української мови та літератури зі села Яковенкового неподалік міста Балаклії Ізюмського району розповіла про окупацію свого села, чотири дні, проведені в катівні, та повернення до роботи. Читати далі

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ
Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Кращою вчителькою України стала Леся Павлюк з Івано-Франківська

Перемогу в Global Teacher Prize Ukraine 2024 із понад 1200 претендентів здобула Леся Павлюк з Івано-Франківська. Вчителька початкових класів у ліцеї № 7 однією з перших почала працювати з інклюзивним класом.

Фото: Фейсбук Олени Зеленської
Фото: Фейсбук Олени Зеленської

ВІДТВОРЕННЯ СПАДЩИНИ

Музика, що звучить на Одещині та у Віденській опері

Клезмер – оркестрова «жива» музика. В її основі – хасидські мотиви, до яких додалися українські, румунські, циганські та молдовські. У 2022 році особливості виконання клезмерської музики Подільського району Одещини внесли до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини. У цьому регіоні грають вісім клезмерських колективів, із трьома з них познайомилися кореспонденти Укрінформу. Читати

Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ
Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

ФОТОРЕПОРТАЖ УКРІНФОРМ

Місія - евакуація «хвостиків»

Харківські волонтери щоденно вивозять із прифронтових територій десятки тварин: собак, котів, птахів, коней і навіть риб. До Всесвітнього дня захисту тварин Укрінформ розповідає, як працює проєкт «Порятунок тварин Харків». За два з половиною роки від початку повномасштабного вторгнення волонтери з Харкова евакуювали понад 18 тисяч тварин.

Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

СОЦМЕРЕЖІ УКРІНФОРМ

У Харківському Фельдман-Екопарку проходить традиційний «Бал хризантем»

До повномасштабного вторгнення були роки, коли в екопарку розміщували 10-30 тисяч квітів. Зараз же через загрозу обстрілів захід вирішили провести, але у мініформаті.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ/Facebook

Слідкуйте за відновленням України з нами - щовівторка ми збираємо усі головні новини, фото та відео відбудови. Підпишіться на нашу щотижневу розсилку Відбудова 2024, щоб дізнаватися усі новини відновлення України першими.

Якщо вам сподобалося, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала. Наступний лист з новинами відбудови України очікуйте 15 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-