На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів

На Донеччині з початку року відновили роботу майже 1,9 тисячі енергооб’єктів

Укрінформ
З початку 2024 року енергетики ДТЕК Донецькі електромережі відновили роботу майже 1,9 тис. енергооб’єктів, та повернули світло в оселях 2 млн жителів Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у ДТЕК.

«З початку цього року фахівці енергокомпанії відновили роботу майже 1,9 тис. енергооб’єктів. Головна мета енергетиків – попри війну робити все можливе, щоб у жителів Донеччини було світло», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку року фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили майже 879 км ліній електропередачі різного класу напруги, пошкоджених через бойові дії. Найчастіше через обстріли руйнуються повітряні лінії електропередачі. Деякі з них енергетикам доводилося відновлювати десятки разів. Так, лінію-«рекордсмена» на одному із найгарячіших напрямків Донеччини енергетики лагодили вже понад 30 разів за 8 місяців.

«Щоденно на Донеччині пошкоджуються десятки ліній різного класу напруги.  Ми продовжуємо робити усе можливе для відновлення енергоінфраструктури, часто поблизу лінії фронту та під обстрілами. З початку року ми відновили світло в оселях 2 млн жителів області», - підкреслили в компанії.

Читайте також: Кабмін виділить ще €86 мільйонів на зведення систем захисту енергообєктів

Енергетики роблять все можливе, щоб максимально швидко усувати пошкодження, та починають роботи, щойно отримують дозвіл та доступ до місця пошкодження від ЗСУ та ДСНС. Однак їхня робота залишається небезпечною – з початку року відновлювальні бригади близько 20 разів потрапляли під обстріли, і було поранено шість енергетиків, констатували в ДТЕК.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Фото: ДТЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-