Держдеп США: Росія несе відповідальність за події в передмісті Дамаска

Держдеп США: Росія несе відповідальність за події в передмісті Дамаска

Укрінформ
Сполучені Штати вважають Москву відповідальною за звірства, які чинять зараз проурядові сирійські сили в передмісті Дамаска – Східній Гуті, де за останні дні загинуло більше 400 мирних мешканців.

З відповідною заявою виступила в четвер к Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Від рук сирійського режиму загинули жахливою смертю понад 400 цивільних. І, як ми всі знаємо, його підтримує не лише Росія, але й Іран. Варто нагадати, що Росія несе унікальну відповідальність за те, що там відбувається. Без Росії, яка підтримує Сирію, звичайно би не було цього розгрому й цих смертей", - зауважила представник Держдепу.

Вона нагадала про переговори з питань сирійського врегулювання в Астані, ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. "Це (ситуація навколо Східної Гути – ред.) підтверджує провал процесу в Астані, і саме тому уряд Сполучених Штатів, як і багато інших країн, виступають за Женевський процес як найкращий шлях, що зрештою приведе до миру і, в кінцевому рахунку, до політичного рішення в Сирії", - зазначила Науерт.

Читайте також: Держдеп звинуватив РФ у посиленні небезпеки для цивільних на Донбасі

Представник США також підкреслила, що гарантами в Астані виступили Росія і Іран. "Вони розробили зони деескалації, й однією з таких зон була визначена Східна Гута", - сказала Науерт. Нині ж, за її словами, режим Асада за підтримки Росії морить там голодом людей та стоїть на заваді гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-