Джонсон перервав візит до США

Джонсон перервав візит до США

Укрінформ
Прем’єр Британії Борис Джонсон змушений був перервати візит до США, де брав участь у Генасамблеї ООН, і повернутися в Лондон після того, як Верховний суд Сполученого Королівства назвав незаконним рішення припинити діяльність британського парламенту.

Про це повідомляє Sky News.

“Розлюченому Борису Джонсону довелося перервати візит до Нью-Йорка і повертатися до Палати громад (у Лондоні — ред.), на адресу якого звучать заклики подати у відставку через незаконне припинення роботи парламенту”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перед тим, як покинути Нью-Йорк, Джонсон зателефонував королеві Єлизаветі II, однак невідомо, чи приніс він їй вибачення у зв'язку з ситуацією, що склалася.

Як повідомлялося, Верховний суд Великої Британії 24 вересня залишив без задоволення апеляцію уряду на рішення Вищого цивільного суду Шотландії, який 11 вересня визнав незаконним рішення уряду відправити британський парламент на примусові канікули. Судді Верховного суду одноголосно постановили, що уряд не надав достатніх підстав для такого заходу. Рішення Джонсона "без прийнятної причини" позбавляє парламент можливості виконувати свою роботу як законодавчого органу, а також органу, який контролює дії виконавчої влади, йдеться в рішенні суду.

П'ятитижневі примусові канікули почалися в ніч на 10 вересня. Блокування парламенту було спрямовано на те, щоб не залишити депутатам часу для ефективної протидії сценарію "жорсткого" Brexit, вважають експерти.

Читайте також: Джонсон не збирається у відставку й хоче нових виборів у парламент - ЗМІ

Британський парламент, після рішення Верховного суду країни, знову розпочне роботу вже вранці в середу, 25 вересня.

Проте парламенту вдалося зробити ряд кроків із запобігання Brexit без угоди з Євросоюзом. Зокрема, 9 вересня Єлизавета II підписала закон, який має позбавити британський уряд права здійснити "жорсткий Brexit без схвалення законодавців. Згідно з ним, уряд має постаратися досягти нової угоди з ЄС на засіданні Європейської Ради 18 жовтня. Якщо до кінця жовтня не вдасться домовитися з Брюсселем, то Джонсон має попросити у Брюсселя відстрочку на три місяці - до 31 січня 2020 року.

З самого початку Велика Британія планувала вийти з ЄС 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-