Туреччина почала військову операцію у Сирії

Туреччина почала військову операцію у Сирії

Оновлено
Укрінформ
ЗС Туреччини розпочали військову операцію «Джерело миру» на півночі Сирії.
Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив у своєму Twitter.

«Збройні сили Туреччини разом із сирійською національною армією щойно розпочали операцію «Джерело миру» проти терористів PKK/YPG та ІДІЛ на півночі Сирії. Наша місія - не допустити створення коридору терору вздовж нашого південного кордону, а також принести мир у цей регіон», - написав Ердоган.

Він також вказав, що операція «Джерело миру», яка нейтралізує терористичні загрози проти Туреччини та призведе до створення безпечної зони, сприяючи поверненню сирійських біженців до своїх домівок.

Читайте також: Туреччина продовжила мандат на військові операції у Сирії та Іраку

Як  написав у своєму Twitter глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, регіон буде очищений від терористів, будуть гарантовані безпека кордону та територіальна цілісність Сирії, переселенці зможуть безпечно повернутися до своїх домівок.

"Операція "Джерело миру" проводиться відповідно до міжнародного права, статті 51 Статуту ООН та резолюцій Ради Безпеки ООН по боротьбі з тероризмом", - зазначив Чавушоглу.

Туреччина вже поінформувала про початок операції на півночі Сирії генеральних секретарів ООН та НАТО, США, Великобританію, Німеччину, Францію, РФ та Італію.

Про це повідомило на своїй сторінці у Twitter Міністерство національної оборони Турецької Республіки.

«Про операцію "Джерело миру" з 14.00 було повідомлено США, Російську Федерацію, Великобританію, Німеччину, Францію та Італію, Генеральних секретарів НАТО та Організації Об'єднаних Націй», - вказано у повідомленні.

Також у міноборони повідомили, що розпочате о 16.00 9 жовтня проведення операції «Джерело миру», як і попередні операції "Щит Євфрату" та "Оливкова гілка", націлене лише проти терористів та їхніх укриттів, позицій, озброєння та військової техніки, засобів матеріального забезпечення. І навпаки буде здійснюватися із повагою та обережністю по відношенню до цивільного населення та невинних осіб, історичних, культурних, релігійних об’єктів, цивільної інфраструктури, а також до союзних країн у регіоні.

Департамент із комунікацій адміністрації Президента Туреччини повідомив, що Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також поінформував про початок операції на півночі Сирії лідерів політичних турецьких партій, зокрема потелефонував голові Республіканської народної партії Кемалю Киличдароглу, голові Партії націоналістичного руху Туреччини Девлету Бахчелі та лідеру Доброї партії Мераль Акшенер.

Як відомо, міністерство оборони Туреччини вчора заявило про завершення підготовки до проведення операції на півночі Сирії, початок якої анонсував на вихідних Ердоган. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччини, під час яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії та домовилися зустрітися у Вашингтоні 13 листопада. Цієї п’ятниці, 11 жовтня, Туреччину відвідає Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-