У Конгресі США стурбовані загрозами від нового мітингу прихильників Трампа

У Конгресі США стурбовані загрозами від нового мітингу прихильників Трампа

Укрінформ
Поліція Капітолію поширила внутрішній меморандум, а керівництво Конгресу США проводить спеціальні брифінги з питань безпеки щодо нових загроз під час запланованого на 18 вересня масового мітингу прихильників Дональда Трампа.

Про це повідомляє в середу CNN із посиланням на джерела та внутрішній документ поліції Капітолію, передає Укрінформ.

«Правоохоронні органи готуються до потенційних зіткнень та заворушень під час запланованого на 18 вересня мітингу правих сил у Вашингтоні, у той час, як в інтернеті зростає насильницька риторика навколо цієї події»,- зазначається в публікації.

Водночас повідомляється, що в цей же день спланована зустрічна акція протесту.

Читайте також: Трамп планує взяти участь у президентських виборах 2024 року - Politico

Як зауважує телеканал, правоохоронці звернули увагу на посилення онлайн-риторики навколо запланованої на 18 вересня акції «Справедливість для J6», яка має на меті висловити підтримку заарештованим учасникам штурму Капітолію 6 січня цього року.

При цьому, рівень агресії підвищився після того, як офіцер поліції зізнався в інтерв’ю NBC, що саме йому довелося смертельно поранити одну з нападниць, Ешлі Беббітт. Хоча розслідування поліції Капітолію встановило, що правоохоронець діяв правильно, чим урятував від загрози життю членів Конгресі США, на адресу правоохоронців зараз адресується багато ненависницьких висловлювань.

Читайте також: Прибічники Трампа готують масовий мітинг у Вашингтоні – The Hill

У внутрішньому документі поліції вказується, що багато людей можуть вийти 18 вересня під гаслом «Встановити справедливість за вбивство Ешлі Беббітт», що може супроводжуватися агресивними діями з боку мітингувальників.

Тим часом спікерка Палати представників Ненсі Пелосі запросила керівників демократичної більшості й республіканської меншості обох палат Конгресу на брифінг з питань безпеки за участі начальника поліції Капітолію Тома Мангера. Очікується, що ближчими днями інші високопоставлені члени Конгресу також отримають спеціальні доповіді з питань безпеки у зв’язку із запланованим мітингом.

Читайте також: Штурм Капітолія: Копи звинуватили Трампа у зв'язку з екстремістами та подали до суду

Як повідомляв Укрінформ, організації правих сил планують зібрати 18 вересня масовий мітинг прихильників Дональда Трампа з метою підтримки заарештованих погромників Конгресу США під час штурму 6 січня. Тоді натовп прорвався до головної будівлі Конгресу, спробувавши зірвати засідання, на якому законодавці формально затверджували перемогу Джо Байдена на виборах президента США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-