Фармкомпанія Sanofi продовжить роботу над другою COVID-вакциною

Фармкомпанія Sanofi продовжить роботу над другою COVID-вакциною

Укрінформ
Французька фармацевтична компанія Sanofi зосередиться на завершенні роботи над своєю другою вакциною-кандидатом - рекомбінантною вакциною проти COVID-19.

Про це йдеться в заяві фармацевтичної компанії Sanofi, яка є в розпорядженні Укрінформу.

"28 вересня 2021 р. провідна фармацевтична компанія Санофі заявила про позитивні проміжні результати 1/2 фази клінічного дослідження однієї з двох своїх вакцин-кандидатів проти COVID-19 – а саме вакцини-кандидата на основі технології мРНК - та повідомила про те, що припиняє роботу над цією вакциною. Беручи до уваги потреби громадського здоров'я та враховуючи достатню кількість вакцин на ринку проти COVID-19 на основі технології мРНК, Санофі приймає рішення зосередитися на завершенні роботи над своєю другою вакциною-кандидатом - рекомбінантною вакциною проти COVID-19, що розробляється у партнерстві з GSK", - йдеться у заяві. 

Читайте також: Фармкомпанія Sanofi відмовилася від розробки COVID-вакцини

Зазначається, що у рамках партнерства між двома компаніями Sanofi забезпечує виготовлення рекомбінантного антигену, а GSK вносить пандемічний ад'ювант — обидві створені вакцинні платформи раніше довели свою ефективність проти грипу. Рекомбінантна технологія у поєднанні з ад'ювантом GSK розроблена для забезпечення стабільності при температурах, що використовуються для звичайних вакцин. Це робить її простішою для реалізації та для розподілу в глобальному масштабі через наявну інфраструктуру. Це також дає потенціал для генерування високих і стійких імунних відповідей та запобігання передачі вірусу.

«Одночасно з проведенням 3 фази клінічних досліджень нашої рекомбінантної вакцини-кандидата, ми також розпочали дослідження цієї вакцини як бустерної, адже спостерігаємо швидке зростання потреби у термостабільній вакцині проти COVID-19 для ревакцинації. Sanofi вже розпочала виробництво цієї вакцини, щоб прискорити її вихід на ринки тих країн, де спостерігається найбільша потреба у вакцинах проти коронавірусу, щойно буде отримане регуляторне схвалення», - сказав генеральний менеджер Санофі Пастер бізнес-підрозділу по роботі з вакцинами Sanofi в Україні Рамі Мруа.

Читайте також: Pfizer розпочинає випробування мРНК-вакцини проти грипу

Також зазначається, що компанія продовжить трансформацію платформи матричної РНК для розробки мРНК вакцини проти грипу, адже в ході 1/2 фази клінічного дослідження нещодавно придбана Sanofi платформа матричної РНК підтвердила свій потенціал.

Таким чином, Sanofi планує зосередити свої ресурси на розробці вакцин проти інших інфекційних хвороб та терапії в тих терапевтичних напрямах, де існує гостра потреба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-