Пучдемон повернувся на суд до Італії

Пучдемон повернувся на суд до Італії

Укрінформ
Колишній очільник каталонського уряду Карлес Пучдемон знову прибув на італійський острів Сардинія в неділю перед судовим слуханням щодо його екстрадиції до Іспанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція DPA.

На відміну від 23 вересня, коли він був затриманий на 24 години після прибуття, за ордером на арешт з Іспанії, італійські прикордонники цього разу пропустили його.

Слухання у понеділок у суді міста Сассарі стосується того, чи має Італія передавати Пучдемона Іспанії.

Читайте також: У Каталонії відбулися багатотисячні акції за незалежність

Раніше суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена видав ордер на затримання 58-річного Пучдемона як обвинувачуваного у справі про організацію незаконного референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня 2017 року та спробу відокремлення Каталонії від Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Пучдемон був затриманий на острові Сардинія в місті Альгеро у провінції Сассарі, куди він прибув з Брюсселя для участі у зборах Adifolk та зустрічі з регіональним головою Сардинії та її омбудсменом.

Після цього суд в Італії відпустив з-під варти Пучдемона.

Референдум про незалежність Каталонії від Іспанії відбувся 1 жовтня 2017 року. У той час регіональним урядом Каталонії керував Пучдемон. Мадрид визнав проведення цього референдуму та його результати неконституційними.

Читайте також: Другий референдум щодо незалежності у Шотландії можливий: міністр назвав умови

Пучдемон був позбавлений посади голови регіонального уряду та втік до Бельгії.

У жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків та громадських діячів за спробу відокремити Каталонію від Іспанії. Суд визнав їх винними в організації незаконного референдуму про суверенітет регіону та проголошення його незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-