Брюссель продовжить вимогу пред’являти «COVID-квитки» до літа 2022 року

Брюссель продовжить вимогу пред’являти «COVID-квитки» до літа 2022 року

Укрінформ
Уряд Брюсселя, який є одним трьох головних самостійних регіонів Бельгії, вирішив продовжити використання так званих «COVID-квитків безпеки» з інформацією про вакцинацію, набутий імунітет або про результати тестів на COVID-19 до кінця червня наступного року.

Як повідомляє Укрінформ, про це у неділю пише бельгійське видання The Brussels Times.

«Уряд Брюсселя ухвалив проєкт виконавчого акту з продовження дії "COVID-квитків безпеки". Цей проєкт буде переданий на затвердження парламенту Брюсселя і після ухвалення зобов’яже використовувати "COVID-квитки безпеки" у ряді секторів з 15 жовтня. Така вимога буде тимчасовою та діятиме до 30 червня 2022 року», - йдеться у публікації.

Читайте також: Бельгійська королівська родина самоізолювалась через COVID-19

Як зазначається, уряд Брюсселя ухвалив таке рішення з огляду на показники вакцинації у столиці, що є значно нижчими за рівень вакцинації в інших регіонах країни. Використання таких «COVID-квитків» буде обов’язковим у ряді секторів, хоча інші обмеження, що пов’язані із пандемією коронавірусу, будуть частково скасовані.

Зокрема, «COVID-квитки безпеки» вимагатимуть у готельному та ресторанному бізнесі, вони будуть обов’язковими для відвідувачів танцювальних залів, спортивних клубів та фітнес-центрів, а також для проведення будь-яких заходів за участю від 50 людей у закритих приміщеннях та від 200 осіб для заходів на відкритому повітрі.

Водночас такі «квитки» не вимагатимуть під час поїздок на громадському транспорті, у школах, місцевих адміністраціях, на робочих місцях або у банках.

Читайте також: Бельгія з 1 жовтня скасовує масковий режим у магазинах та ресторанах

Регіональна влада Брюсселя буде регулярно переглядати порядок застосування цього запобіжного заходу, виходячи із розвитку епідеміологічної ситуації. Зокрема, зниження кількості нових випадків інфекції нижче 50 на кожні 100 000 населення протягом двох тижнів може вважатися причиною для скасування обов’язкового застосування «COVID-квитків безпеки».

Поки що порушникам цього правила загрожує стягнення від 50 до 500 євро у той час, як організатори масових заходів, у випадку ігнорування вимоги щодо перевірки COVID-квитків безпеки у відвідувачів, можуть позбавитися суми від 2500 євро.

Читайте також: Антикарантинний марш у Нідерландах зібрав 25 тисяч осіб

Як повідомлялося, так званий COVID-квиток безпеки - це QR-код, який доводить, що людина або вакцинована, або пройшла тест на коронавірус і отримала негативний результат.

У світі станом на 3 жовтня кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить 235 434 191, з них 4 811 825 – летальні, одужали 212 243 461 особа.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-