Шведським підліткам дозволять COVID-щеплення попри заборону батьків

Шведським підліткам дозволять COVID-щеплення попри заборону батьків

Укрінформ
Муніципалітети Швеції вирішили дозволити підліткам, які досягли 15-річного віку, робити щеплення проти коронавірусу, не зважаючи на заборону батьків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Зазначається, що з 11 жовтня шведська національна програма вакцинації пошириться на дітей віком від 12 до 15 років.

При цьому Шведська асоціація місцевих органів влади та регіонів заявила, що 15-річні підлітки є достатньо зрілими, аби самостійно приймати рішення про щеплення проти коронавірусу. При цьому кожен регіон окремо вирішує, чи мають батьки висловлювати свою думку з цього питання.

Представники органів охорони здоров'я оцінюватимуть ступінь зрілості підлітків після того, як вони заповнять анкету та дадуть відповіді на різні запитання про своє здоров'я. 

Читайте також: Швеція скасувала більшість COVID-обмежень

Стосовно дітей від 12 до 14 років органи влади повинні отримати письмову згоду батьків на щеплення. Але, зауважує видання, якщо у них виникнуть серйозні розбіжності з батьками, в деяких випадках медичні працівники можуть робити індивідуальну оцінку зрілості та вакцинувати дитину проти волі батьків.

За останніми даними, у світі підтверджено 235,7 млн випадків інфікування коронавірусом, померли понад 4,8 млн хворих, одужали майже 212,6 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-