До МЗС Польщі «на килим» викликали посла Бельгії

До МЗС Польщі «на килим» викликали посла Бельгії

Укрінформ
Посол Бельгії в Польщі був викликаний до МЗС Польщі через критичні висловлювання глави бельгійського уряду Александра де Кроо на адресу польської влади.

Про факт виклику дипломата до МЗС повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ з посиланням на РАР

Речник повідомив, що посла Бельгії викликано у зв’язку з висловлюванням прем’єр-міністра Бельгії під час нещодавнього виступу в Європейському колегіумі у Брюгге.

Як інформували ЗМІ, під час свого виступу на відкритті нового навчального року де Кроо звернув увагу на інтерв’ю глави польського уряду Матеуша Моравецького британському Financial Times. У своєму виступі бельгійський прем’єр підкреслив: ті, хто вважає оголошення третьої світової війни на шпальтах Financial Times політичною вигодою “ведуть дуже небезпечну гру”.

Читайте також: Суд ЄС наклав на Польщу щоденний штраф у мільйон євро

“Ви граєте з вогнем, коли виходите на стежку війни з вашими європейськими партнерами лише заради того, щоб отримати якісь дивіденди у вутрішньополітичній боротьбі”,- заявив де Кроо.

Бельгійський прем’єр закликав Польщу не сприймати ЄС як банкомат для підтримки своєї економіки, одночасно нехтуючи демократичними цінностями і верховенством права.

В нещодавньому інтерв’ю Financial Times прем’єр Польщі Моравецький підкреслив, що Брюссель приставляє Варшаві “пістолет до голови", і закликав ЄС відмовитися від погроз санкцій.

Читайте також: Чи загрожує Польщі вихід з ЄС?

“Що станеться, якщо Єврокомісія розпочне третю світову війну? Якщо до цього дійде, то Польща захищатиме свої права будь-якою зброєю, яка є в її розпорядженні" - заявив Моравецький. Таким чином він відповів на питання журналіста, чи у відповідь на дії Брюсселя Польща могла би ветувати важливі рішення ЄС, зокрема кліматичний пакет.

Відносини Польщі й інституцій ЄС погіршилися після того як Конституційний трибунал РП визнав перевагу Конституції РП над окремими положеннями ЄС.

Фото: twitter.com/cp_komunikaty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-