Боррель прокоментував висновки міністрів G7 щодо ситуації на кордонах України

Боррель прокоментував висновки міністрів G7 щодо ситуації на кордонах України

Укрінформ
Концентрація російських військ на кордонах України становить загрозу, тож всі країни «Групи семи» та ЄС єдині у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, вони попередили Росію, що будь-яка нова агресія проти України матиме високу ціну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ та розвитку країн G7, що відбулася вчора у Ліверпулі, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«На цьому зібранні великих демократичних країн я представляю весь Європейський Союз. Великим питанням була ситуація на східних кордонах Європи, в Україні, де Росія нарощує війська. Це становить загрозу. Під час зустрічі ми всі були єдиними у тому, щоб встати поряд з Україною у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності», - зазначив Боррель.

Він додав, що «наразі наші дії спрямовані на стримування, щоб дати Росії зрозуміти – будь-що, що може бути атакою на Україну, матиме високу ціну. Ми підтримуємо Україну всі разом».

Як повідомляв Укрінформ, зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «Групи семи» проходила впродовж останніх двох днів у Ліверпулі, Велика Британія. Спільне реагування на агресію РФ навколо України було одним із головних питань цієї зустрічі.

Фото: College of Europe in Natolin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-