У співробітника Білого дому, який контактував з Байденом, виявили COVID-19

У співробітника Білого дому, який контактував з Байденом, виявили COVID-19

Укрінформ
Один із чиновників середнього рангу адміністрації США отримав позитивний результат COVID-тесту за лічені дні після того, як провів близько пів години поруч із Джо Байденом у президентському літаку.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Білого дому Джен Псакі, оприлюдненій у понеділок, передає Укрінформ.

«У понеділок вранці співробітник середнього рангу, який не має регулярного контакту з президентом, отримав позитивний результат COVID-тесту. Трьома днями раніше, у п’ятницю, цей службовець провів близько 30 хвилин біля президента на борту №1 під час подорожі від Оранджбурга (Південна Кароліна) до Філадельфії (Пенсильванія)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей чиновник раніше пройшов повний курс вакцинації, включно з бустерною дозою, та мав негативний результат COVID-тесту перед посадкою в президентський літак відповідно до протоколу безпеки. Усі, хто перебував з ним у близькому контакті, пройдуть додаткові тестування відповідно до вказівок лікарів.

Водночас Псакі зауважила, що президент США Джо Байден зав тести на COVID у неділю й понеділок, і їх результати виявились негативними. При цьому вона підтвердила, що президент повністю вакцинований та має намір продовжити свій щоденний графік.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок головний санітарний лікар США доктор Вівек Мерті наголосив, що у Сполучених Штатах очікується різкий сплеск захворювань COVID-штамом Омікрон. У цьому зв’язку він порадив усім пройти повний курс вакцинації, у тому числі зробити бустерне щеплення.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-