У Грузії відповіли Лаврову: вступ до НАТО та ЄС підтримують 80% населення

У Грузії відповіли Лаврову: вступ до НАТО та ЄС підтримують 80% населення

Укрінформ
Вступ до Євросоюзу та НАТО підтримують 80% жителів Грузії, а розмови про сфери впливу у ХХІ столітті є цілком неприйнятними.

Про це заявив заступник глави МЗС Грузії Лаша Дарсалія, коментуючи слова глави МЗС Росії Сергія Лаврова, передає Укрінформ із посиланням на Грузия Online. 

Раніше Лавров заявив про спроби «насильно затягнути Грузію всупереч волі великої частини її народу до Північноатлантичного альянсу». За його словами, Росія розглядатиме подальше розширення НАТО як перетин «червоної лінії».

«Вам відомо, що ідея членства в НАТО та Євросоюзі має велику національну підтримку. Ця підтримка протягом років є 80-відсотковою, а то й більше. Відповідно, у грузинському суспільстві вже існує консенсус про це. Грузія як демократична країна вже вважає себе частиною саме цього простору, а це, насамперед, є питанням цінності для Грузії», – сказав Дарсалія.

Він також додав, що повністю неприйнятними є розмови щодо сфер впливу у ХХІ столітті.

«Цілком неприйнятними є розмови у XXI столітті про так звані сфери впливу, ексклюзивні зони різних держав і так далі. Вказане слугує лише дестабілізації міжнародної системи та підриває світовий порядок», – додав дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство закордонних справ РФ передало список із 8 пунктів із вимогами до США. Серед цих вимог – заборона вступу до НАТО для України, а також вимога вивести всі війська та припинити постачання зброї до країн, які вступили до альянсу після 1997 року, тобто з Польщі, країн Балтії та балканських країн. Також потрібно відвести далекобійні ракетні системи. 

В адміністрації президента США заявили, що запропоновані РФ "гарантії безпеки" містять неприйнятні речі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відхилив вимогу Росії не приймати до лав Альянсу Україну та Грузію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-