Британія заморожує активи десятків російських пропагандистів - Ткаченко

Британія заморожує активи десятків російських пропагандистів - Ткаченко

Укрінформ
Велика Британія запровадила санкції проти 63 російських громадян та компаній, які пов’язані з пропагандою - їхні активи будуть заморожені.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він зауважив, що Британія вкотре продемонструвала справжнє лідерство та рішучу підтримку України.

“російському бізнесу закрили доступ до консультантів світового рівня у сфері управлінського консалтингу, бухгалтерської справи та піару, що становить, на хвилиночку, 10% всього російського імпорту, оскільки більшість компаній з рф фактично залежать від західних сервісних компаній”, - повідомив Ткаченко.

Окрім того, зазначив він, “Британія завдала нищівного удару по путінській пропаганді”. Так, за словами міністра, з національного ефіру вже прибрали найбільші дезінформаційні помийки рф – телеканали RT та Sputnik, доступ до їхніх сайтів та сторінок у всіх соцмережах заблоковано.

Читайте також: США відкриті для введення нових санкцій проти росії – Байден

“Загалом, під санкції потрапили 63 російських громадян та компаній, які пов’язані з пропагандою. Їхні активи будуть заморожені, як і можливість поїздок до Сполученого Королівства. Персональні обмеження ввели проти 31 особи”, - повідомив міністр.

Він уточнив, що серед найодіозніших пропагандистів до списку потрапили: Наїля Аскер Заде (ВДТРК), Павло Гусєв ("Московский комсомолец”), Олександр Коц (військовий кореспондент), Михайло Леонтьєв ("Первый канал”), Олександр Малькевич (телеканал "Санкт-Петербург”), Максим Орєшкін (один з директорів "Первого канала”), Сергій Михайлов (ТАСС), Євген Піддубний (військовий кореспондент), Дмитро Стешин (спеціальний кореспондент "Комсомольской правды”).

Ткаченко також повідомляє, що, окрім персональних санкцій, обмеження наклали на Всеросійське державне телебачення і радіомовлення (ВДТРК), Інформаційне агентство InfoRos, SouthFron та Fundation Strategic Culture.

Читайте також: Єрмак запропонував рф називати санкції «спеціальними фінансовими операціями»

Він подякував міністру цифровізації, культури, ЗМІ та спорту Великої Британії Надін Дорріс, з якою говорив про необхідність цих санкцій.

“Нові британські санкції проти рф – чудовий приклад ефективних обмежень, які реально вплинуть не лише на економіку країни-агресора, а й на відновлення здорового інформаційного фону в Європі. Чекаємо аналогічних рішень від інших країн, які дійсно хочуть допомогти Україні у боротьбі з путінською ордою. Жодної співпраці з російськими злочинцями!”, - наголосив Ткаченко.

В Україні з 24 лютого триває повномасштабна війна, розв'язана російською федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-