На гей-парад у Берліні зібралися понад 100 тисяч людей

На гей-парад у Берліні зібралися понад 100 тисяч людей

Укрінформ
Після двох років обмежень, пов'язаних із пандемією COVID-19, у суботу Берлін знову став місцем проведення масштабного параду під назвою Christopher Street Day (CSD) за участю десятків тисяч людей.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє DW.

За оцінками поліції Берліна, близько 150 тисяч осіб взяли участь у демонстрації. За даними організаторів, у демонстрації, на якій було задіяно 96 автомобільних платформ, взяли участь не як 80 піших груп з усього світу - більше, ніж будь-коли раніше на CSD у Берліні. У той же час організатори заходу не назвали жодних цифр, але раніше заявили, що очікують на Christopher Street Day у столиці до 500 тисяч учасників.

"Об'єднані любов'ю. Проти ненависті, війни та дискримінації", - такий був девіз ходи цього року.

Зазначається, що серед учасників свята були й біженці з України, проти якої п'ять місяців тому росія розпочала агресивну війну. Їм надали окрему автоплатформу. "Війна вбиває моє кохання", - такі слова були написані на плакаті, який тримала молода жінка.

Читайте також: У Вашингтоні українська громада підтримала щорічний Pride Parade

З нагоди 44-го дня CSD три райдужні прапори вперше майоріли на Рейхстазі, у стінах якого проводяться засідання бундестагу - парламенту ФРН. Такі ж прапори були встановлені на знак солідарності з ЛГБТ-спільнотою на будівлях відомства федерального канцлера, міністерства внутрішніх справ, міністерства оборони та інших відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-