Викривлення фактів та надумані звинувачення: у ЄС відреагували на промову путіна у «Валдаї»

Викривлення фактів та надумані звинувачення: у ЄС відреагували на промову путіна у «Валдаї»

Укрінформ
В Європейському Союзі жорстко відреагували на вчорашню промову президента рф на так званому Валдайському форумі, назвавши її спробою викривити реальні факти щодо агресивної війни росії проти України та висунути надумані звинувачення проти України для прикриття злочинних намірів самого кремля.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу в Європейській Комісії заявила речниця ЄС Набіла Массралі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене промова президента путіна є чимось на зразок (творів – ред.) Орвелла. У цій промові путіна хибне є вірним, вірне - помилковим, у його промові правда є неправдою, і неправда є істиною. Дозвольте мені нагадати деякі факти. Фактом є те, що це росія веде злочинну та неспровоковану агресивну війну проти України. Фактом є те, що це російські війська стоять за звірствами та воєнними злочинами проти цивільного населення в Україні, проти жінок і дітей», - наголосила Массралі.

Вона зауважила, що росія продовжує вчиняти кричущі порушення міжнародного права та фактично намагається зруйнувати Хартію ООН. Саме дії росії загрожують миру й безпеці, і не лише в Європі, оскільки російські агресивні вчинки мають важкі наслідки для усього світу, що також є реальним фактом, нагадала речниця ЄС.

«В тому що стосується російських звинувачень, що Україна, ніби, створює «брудну бомбу», - що я можу сказати… Фактом є те, що росія має вже певну історію необґрунтованих звинувачень, для того, щоб прикрити власні вчинки. Можна згадати фальшиві звинувачення росії на початку поточного року про те, що Україна, нібито, розробляє біологічну зброю, що були висунуті у спробі виправдати злочинне російське вторгнення», - зауважила речниця.

Читайте також: Байден про ядерні погрози путіна: Якщо він не має наміру, чому продовжує говорити про це?

За її словами, як у минулому, так і зараз росія не здатна підтвердити свої звинувачення будь-якими доказами.

«Якби не росія – то не було б цієї війни – і це факт. Фактом є те, що росія може завершити цю війну просто сьогодні, якщо вона виведе всі свої сили та військове обладнання з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - підкреслила Массралі.

Як повідомлялося, у четвер президент рф виступив на пленарній сесії міжнародного дискусійного клубу "Валдай" у москві. Зокрема, він заявив про те, що не росія, а колективний Захід є винуватцем російської агресивної війни проти України, повторив необґрунтовані звинувачення проти України у намірі підірвати «брудну бомбу», та задекларував лицемірну «готовність» росії до переговорів із Заходом.

Фото: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL /PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-