Суд у РФ відхилив позов Навального щодо цензури у колонії

Суд у РФ відхилив позов Навального щодо цензури у колонії

Укрінформ
Володимирський обласний суд РФ відхилив позов Олексія Навального до керівництва виправної колонії №6, в якій він раніше утримувався, щодо незаконної цензури.

Про це повідомляє Телеграм-канал SOTAvision, передає Укрінформ.

У позові Навальний заявляв про те, що в колонії його взаємодія із захисниками зазнавала цензури. Зокрема, з вересня 2022 року документи, які політик та його адвокати передавали один одному, переглядали співробітники Федеральної служби виконання покарань та знімали на камеру, що суперечить закону про адвокатську таємницю. Навальний також не міг конфіденційно поговорити з юристами в кімнаті для зустрічей через встановлені там перешкоди у вигляді залізних грат з оргсклом і замурованих прорізів для передачі паперів. Політик стверджує, що співробітники колонії «вилучали та викрадали документи, які їм не подобалися».

Представник ВК-6 на суді відкинув звинувачення Навального. Зокрема, наявність оргскла у приміщенні для зустрічей з адвокатами він пояснив необхідністю захисту від коронавірусу.

Раніше Верховний суд Росії відхилив два позови опозиційного політика, пов'язані з умовами утримання у виправній колонії.

Читайте також: Навального етапували у колонію за полярним колом

Нині Навальний перебуває у колонії №3 «Полярний вовк» у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Це установа особливого режиму - у ній ув'язнені перебувають у жорсткіших умовах.

Як повідомлялося, у серпні 2023 року Навального засудили до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму за звинуваченням в екстремістській діяльності.

Правозахисні організації визнали Навального політв'язнем.

Фото: SOTAvision / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-