Американські археологи спростували міф про раціон перших людей
Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.
«Загальноприйнята думка у суспільстві така, що перші людські економіки були зосереджені на полюванні - ідея, яка призвела до численних дієт із високим вмістом білка, як-от палеодієта. Натомість наш аналіз засвідчує, що тодішні раціони складалися з 80% рослинних речовин і лише 20% м’яса», - сказав один із авторів дослідження археолог Ренді Хаас (Університет Вайомінгу, США).
Зазначається, що археологи дійшли таких висновків, дослідивши останки 24 осіб із двох місць поховання у перуанських Андах, датованих 9000-6500 роками.
Зібрані дані свідчать про те, що дика картопля та інші корнеплоди становили основу харчування людей до переходу до сільського господарства.
Як повідомляв Укрінформ, китайські вчені встановили, що Цинхай-Тибетське плато, утворене пласкими і малогористими рівнинами на висотах 4000-5000 м із хребтами до 6000-7000 м, також відоме як «дах світу», було заселене древніми людьми щонайменше 50 тисяч років тому.
Фото з сайту www.lakegeorge.com