Штати розчаровані діями владної партії Угорщини з блокування вступу Швеції до НАТО

Штати розчаровані діями владної партії Угорщини з блокування вступу Швеції до НАТО

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив розчарування у зв’язку з позицією владної партії Угорщини «Фідес», яка фактично зірвала процес ратифікації членства Швеції в НАТО.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Угорщина є останнім союзником у НАТО, який ратифікував членство (Швеції – ред.), і ми раді, що угорський парламент провів це засідання сьогодні. Водночас ми розчаровані тим, що владна партія заблокувала можливість голосування, бойкотувавши сесію», - сказав представник Держдепу.

Водночас він указав, що Угорщина підтвердила вступ Швеції до НАТО та погодилася, що ця країна виконала свої зобов’язання. У цьому зв’язку представник адміністрації США висловив сподівання, що процес ратифікації членства Швеції в Альянсі все ж таки відбудеться швидко.

Читайте також: США не знають про жодні умови Угорщини для ратифікації членства Швеції в НАТО

Як повідомлялося, в понеділок владна партія Угорщини «Фідес», а також депутати із союзних політсил бойкотували засідання парламенту, який зібрався для ратифікації заявки Швеції на приєднання до НАТО.

Лідер парламентської групи «Фідес» Мате Кочіш заявив, що ратифікація може відбутися не раніше кінця лютого коли почнеться весняна сесія, а також після того, як премʼєр-міністр Швеції відвідає Будапешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-