Огризко прокоментував зустріч Байдена з дружиною Навального

Огризко прокоментував зустріч Байдена з дружиною Навального

Укрінформ
Західні лідери можуть спробувати зробити із вдови Олексія Навального Юлії "обличчя російської опозиції" на зразок Світлани Тихановської, однак практичного впливу на ситуацію в Росії це не матиме.

Таку думку висловив в інтерв’ю "Радіо NV" колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко, передає Укрінформ.

"Факт зустрічі (президента США Джо Байдена із вдовою Олексія Навального – ред.) говорить про те, що з Навальної будуть робити зараз "обличчя російської опозиції" – це десь буде певний рімейк того, що ми вже бачили у Білорусі, коли замість чоловіка прапор підхопила дружина (Світлана Тихановська – ред.). Але це, на мою думку, – чергова спроба Заходу самих себе заспокоїти і зробити вигляд, що Навальна може щось змінити в Росії, сидячи в Європі чи в Америці, чи де завгодно", – сказав Огризко.

Він спрогнозував, що це буде "чергова красива картинка", коли Навальна їздитиме по західних столицях і розповідатиме про "фантазію свого покійного чоловіка та деяких інших людей – прекрасную Россию будущего", а на це орієнтуватимуться багато європейських політиків, політологів, журналістів тощо.

Читайте також: Байден: Немає сумнівів, що за смерть Навального відповідальний Путін

"Практичного значення, мені здається, цей поворот жодним чином не матиме, тому що російська опозиція, особливо та, яка сидить за кордоном – власне, в Росії її немає як такої – представляє лише саму себе. Це кілька сотень чи тисяч людей, які в основному займаються піар-акціями, щоб утримувати себе, і не більше. Якогось конкретного реального впливу на ситуацію в Росії ці всі речі не мають. Тому я дуже скептичний відносно будь-якої ролі будь-якої так званої російської опозиції. Її насправді немає", – зазначив колишній міністр.

Він також привернув увагу до того, що білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська все ж таки брала участь у виборах, які у неї вкрав Лукашенко.

Читайте також: Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

"Кого представляє Навальна? Та нікого вона не представляє, тому що всі ті структури, які створював Навальний у Росії, розгромлені, їх немає. Всі ті люди, які були у команді Навального, з Росії втекли", – констатував дипломат.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у четвер зустрівся у Сан-Франциско із вдовою російського опозиціонера Олексія Навального Юлією та його дочкою Дашею та анонсував нові санкції проти Путіна.

16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Читайте також: Зеленський про смерть Навального: Путін є одним з найбільш кривавих диктаторів в історії Європи

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії "Полярний вовк" у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії "Полярний вовк" Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

17 лютого представниця Навального Кіра Ярмиш підтвердила факт його вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-