Ізраїль має вжити заходів, аби забезпечити доступ гумдопомоги до Гази - Міжнародний суд ООН

Ізраїль має вжити заходів, аби забезпечити доступ гумдопомоги до Гази - Міжнародний суд ООН

Укрінформ
Міжнародний суд ООН ухвалив, що Ізраїль має вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безперешкодного постачання гуманітарної допомоги до сектору Гази.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз суду.

“Ізраїль відповідно до своїх зобов'язань за Конвенцією про запобігання злочину геноциду й покарання за нього та з огляду на погіршення умов життя палестинців у Газі… має вжити всіх необхідних та ефективних заходів для забезпечення без зволікань у повному обсязі у співпраці ООН та іншими зацікавленими сторонами задля безперешкодного забезпечення потреб палестинців та надходження гуманітарної допомоги, включаючи їжу, воду, електрику, паливо, житло, одяг, засобів гігієни, а також ліків та медичної допомоги”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що надходження гуманітарної допомоги має бути забезпечено на всій території Гази, а також збільшено пропускну спроможність та кількість наземних пунктів пропуску та утримання їх відкритими, поки це необхідно.

Читайте також: Байден розкритикував дії Нетаньягу у секторі Гази

У Міжнародному суді ООН наголосили, що армія Ізраїлю не повинна робити жодних дій, які б перешкоджали постачанню допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня ПАР подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Ізраїлю стосовно ймовірного порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-