Тисячі жителів Канарських островів протестували проти масового туризму

Тисячі жителів Канарських островів протестували проти масового туризму

Фото
Укрінформ
Десятки тисяч людей протестували на Канарських островах з вимогою змінити модель масового туризму, яка, за їхніми словами, переважає на архіпелазі.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

За оцінками поліції, у протестах взяли участь 20 тисяч демонстрантів. Організатори акції оцінюють цю цифру ближче до 50 тисяч.

Протести, які проходять під лозунгом Canarias tiene un límite («Канарські острови мають межу»), підтримують екологічні групи, зокрема Greenpeace, WWF, Ecologists in Action, Friends of the Earth і SEO/Birdlife.

Фото: EFE
Фото: EFE

«Ми досягли точки, коли баланс між використанням ресурсів і добробутом населення тут порушився, особливо за останній рік», — сказав Віктор Мартін, представник групи Canarias se Agota – The Canaries Have Had Enough, яка допомагала координувати протести в суботу на восьми островах.

Читайте також: Влада Амстердама заборонила будувати нові готелі для зменшення кількості туристів

11 членів Canarias se Agota вже тиждень голодують на знак протесту проти будівництва двох великих розкішних комплексів на півдні Тенеріфе, які вони характеризують як «незаконні та абсолютно непотрібні».

Фото: Antena 3 Noticias
Фото: Antena 3 Noticias

«Ми не проти туризму. Ми просимо, щоб вони (влада – ред.) змінили цю модель, яка дозволяє необмежене зростання туризму», — сказав один із учасників протесту Розаріо Коррео. 

Протестувальники також зібралися в Мадриді та Барселоні, щоб висловити свою підтримку мітингам на Канарських островах.

Фото з сайту rtvc.es
Фото з сайту rtvc.es

Торік острови з населенням 2,2 мільйона відвідали 13,9 мільйона людей. На туризм припадає близько 35% ВВП архіпелагу, який приніс 16,9 мільярда євро тільки в 2022 році. Але бум короткострокової оренди житла та будівництва готелів підвищує вартість для місцевих жителів, а галузь виснажує природні ресурси островів.

Читайте також: На острові Тенерифе активісти протестують проти масового туризму

Протестувальники вимагають обмежити купівлю нерухомості іноземцями, а також хочуть, щоб місцеві жителі мали більше голосу щодо того, що вони вважають неконтрольованою забудовою, яка завдає шкоди навколишньому середовищу.

Як повідомляв Укрінформ, кліматичні активісти у п’ятницю пофарбували воду у Гранд-каналі Венеції в зелений і червоний кольори.

Перше фото: Carlos de Saá/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-