В ЄС засудили заклик Ізраїлю до евакуації населення з Рафаху

В ЄС засудили заклик Ізраїлю до евакуації населення з Рафаху

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель у понеділок засудив накази Ізраїлю про евакуацію цивільного населення з Рафаху та закликав країну відмовитися від наземного наступу.

Про це йдеться у дописі Борреля у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Накази Ізраїлю про евакуацію цивільного населення в Рафаху віщують найгірше: ще більше війни і голоду. Це неприйнятно. ЄС разом із міжнародним співтовариством може і повинен діяти, щоб запобігти такому сценарію», – написав він.

Боррель додав, що Ізраїль повинен відмовитися від наземного наступу в Рафаху і виконати Резолюцію 2728 Радбезу ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ізраїльська армія наказала десяткам тисяч людей у місті Рафах у секторі Гази почати евакуацію перед обіцяним наземним вторгненням.

Читайте також: Ізраїль закликав евакуювати населення з частини Рафаха перед очікуваним наступом

Речник армії підполковник Надав Шошані заявив, що близько 100 000 людей отримали наказ переїхати до визначеної Ізраїлем сусідньої гуманітарної зони Мувасі. За його словами, Ізраїль готує "обмежену за масштабами операцію", проте він не уточнив, чи є це початком ширшого вторгнення в місто.

Близько 1,4 мільйона палестинців – більш ніж половина населення Гази – знаходяться в Рафаху та його околицях. Більшість із них залишили свої домівки в інших частинах території, рятуючись від війни. Вони живуть у переповнених наметових таборах, притулках ООН або квартирах, а їхнє харчування, медична допомога і санітарія залежать від міжнародної допомоги.

Фото: Abed Rahim Khatib / Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-