У Росії визнали «небажаною організацією» опозиційне видання Sota Media

У Росії визнали «небажаною організацією» опозиційне видання Sota Media

Укрінформ
Генпрокуратура РФ внесла до реєстру "небажаних організацій" видання Sota Media.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на Телеграм-канал прокуратури.

За її версією, матеріали Sota Media нібито "є не що інше, як відверті спроби дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Росії, спотворити обставини, що мали місце в життя країни, створити напругу та роздратування в суспільстві". Відомство заявляє, що видання "регулярно поширювало матеріали, які дискредитують дії органів державної влади та армії РФ".

"Керівництво Sota media, члени якого є громадянами західних країн та їх резидентами, діє за завданням іноземних неурядових організацій SIA TV Rain та The Insider (Латвія), діяльність яких уже визнана небажаною на території нашої країни, а також активно взаємодіє із включеною до реєстру іноземних агентів організацією "Медіапроект "ОВД-Інфо", – йдеться у повідомленні генпрокуратури РФ.

Читайте також: У РФ оголосили небажаними Центр громадянських свобод з України та німецький Фонд Нємцова

Редакція Sota Media, своєю чергою, повідомила, що видання продовжить свою роботу в Росії, незважаючи на статус "небажаної організації". "Sota не має відношення до "Дождя", "Інсайдера" та невідомих нам "західних кураторів". Ми, безумовно, виступаємо противниками війни та путінського режиму і дотримуємося в роботі об'єктивних журналістських стандартів. Ця робота буде продовжена", – наголосили в редакції.

Нині у списку "небажаних" у Росії числяться понад 150 організацій. Внесення до списку означає, що організації заборонено працювати в країні, а громадянам Росії заборонено співпрацювати з нею під загрозою кримінального переслідування. За співробітництво з "небажаними організаціями" та їх фінансування у Росії передбачено кримінальну відповідальність – до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також: У Росії визнали небажаною організацією «Комітет інгушської незалежності»

Як повідомляв Укрінформ, генеральна прокуратура Росії визнала "небажаною" американську неурядову організацію Freedom House.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-